Wszyscy miłośnicy złocistego napoju mogą spróbować jak smakuje piwo lane w sześciu knajpach znajdujących się na Piwnym Szlaku. Zakład Usług Piwnych, Kontynuacja, Szynkarnia, Academus, Marynka Piwo i Aperitivo oraz Lamus zapraszają na specjalne piwne warsztaty oraz degustacje. Do dyspozycji gości będą w sumie 74 nalewaki.
Czytaj: Browar Stu Mostów powstał we Wrocławiu
Dowiemy się więcej o przygotowaniu warzenia oraz o procesie zacierania, o gotowaniu i chmieleniu, o fermentacji i leżakowaniu, o błędach i wadach piwa, czyli co można „zepsuć” w trakcie warzenia. Dowiemy się również jak założyć i wybudować swój własny browar i jak wygląda wypuszczanie piwa na rynek i jego promocja.
Mapka II Wrocławskiego Szlaku Piwnego
II Wrocławski Szlak Piwny - Program
Piątek, 5 grudnia
godzina 17., Academus
- Jacek Domagalski, Browar Nepomucen "Od chleba do piwa - jak powstał Browar Rzemieślniczy Nepomucen".
godzina 18.30., Szynkarnia
- Wojtek Frączyk, Browar Widawa "Sekrety warzelni"
Sobota, 6 grudnia
godzina 17, Marynka
- Przemek Leszczyński, Browar Profesja "Fermentacja jako najważniejszy proces warzenia piwa - piwowar produkuje brzeczkę, a drożdże produkują piwo"
godzina 18.30., ZUP
- Michał Gref, Browar Profesja "Piwo rzemieślnicze - czym to się chmieli?"
Niedziela, 7 grudnia, Lamus
- Wojtek Solipiwko, Browar Solipiwko "Jak nie zepsuć piwa w trakcie warzenia?"
godzina 18.30., Kontynuacja
- Bartek Napieraj, AleBrowar "Jak zrobić dużo dobrego hałasu o dobrym piwie?"
Strefa Biznesu: W Polsce przybywa pracowników z Ameryki Południowej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?