Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Co do grillowanych przysmaków? Makaron!

Redakcja MM
Redakcja MM
fot. Międzybrodzki Makaron
fot. Międzybrodzki Makaron Międzybrodzkie Makarony
Majówka oznacza dla wielu z nas słodkie lenistwo albo aktywny wypoczynek. Przy obu opcjach bardzo często w tle pojawia się grill. Ważne aby go ciekawie urozmaicić. Dobrym pomysłem są sałatki, za którymi wszyscy przepadamy.

Makaron z mozzarellą i cukinią Składniki:- Ser mozzarella – 150g- makaron świderki – 250g- Cukinia – 2 szt.- Cebula – 1 szt.- Czosnek – 2 ząbki- Papryka – 1 sztuka- Oliwa z oliwek – 5 łyżek- Sól, pieprz  Wykonanie:Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie wrzucamy na nią posiekaną cebulę i czosnek, w momencie gdy będą lekko zarumienione dodajemy cukinię, paprykę i podsmażamy. Dodajemy pieprz i sól do smaku. W tym samym czasie należy ugotować makaron al dente, po ugotowaniu dodajemy go to gorących warzyw na patelnie. Na zakończenie dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę i mieszamy Makaron pierożek z miętą i białym serem  Składniki:- makaron pierożek (lub muszelka potrójna ) - ½ paczki- oliwa z oliwek - 2 łyżki- szynka parmeńska - 4 plasterki- czosnek - 2 ząbki- pomidory - 1 szt.- ser biały półtłusty - 100g- mięta świeża - 1 pęczek (duża garść)- pieprz grubo zmielony do smaku  Wykonanie:Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować w zimnej. Szynkę parmeńską pokroić w paski, czosnek w plasterki i podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory pokrojone w kostkę, makaron i chwilę podsmażyć, żeby tylko go zagrzać. Dodać posiekaną miętę, pokruszony biały ser i wymieszać. Wyłożyć na talerze i posypać świeżo zmielonym pieprzem. 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Co do grillowanych przysmaków? Makaron! - Warszawa Nasze Miasto

Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto