Ziemniaki z cukinią i kaszą. Składniki:
- 5 ziemniaków
- 1 mała cukinia
- 4 duże pieczarki
- 1 cebula czerwona
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 papryczki chili żółtej
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- bazylia, oregano
- sól, pieprz
- 2 łyżki startego sera żółtego
- 3 oliwki czarne
Zobacz też inne przepisy na WROCŁAWSKI OBIADEK
Ziemniaki z cukinią i kaszą. Przygotowanie:
Ziemniaki szoruję i wstawiam do piekarnika na blasze z folią aluminiową na 40 min. (temp. 200 st). Po wyjęciu ziemniaki kroję na pół i wydrążam środek. Kaszę gotuję w jednej szklance zimnej wody. Paprykę myję i kroję w kostkę. Potem cukinię (razem ze skórą) i przesmażam na patelni. Potem dodaję cebulę i pieczarki. Przesmażam. Wsypuję do kaszy razem z papryką czerwoną i chili pokrojoną. Ziemniaki napełniam farszem, posypuję serem, dokładam pokrojone czarne oliwki.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?