Pomysł na obiad: Lasagne z bobem. Składniki
- makaron lasagne
- 0,5 kg bobu
- 0,5 kg fasolki szparagowej
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 1 cebula
- 150 ml śmietany
- ser typu greckiego
- sos beszamelowy
- ser żółty
- sól, pieprz, świeża mięta
Zobacz też inne przepisy na WROCŁAWSKI OBIADEK
Zobacz też: Zupa ziemniaczana jak u babci (PRZEPIS)
Pomysł na obiad: Lasagne z bobem - przygotowanie:
Bób i fasolkę ugotować al dente. Na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać połówki pomidorków koktajlowych, ugotowany i obrany bób oraz pokrojoną fasolkę. Dusić, doprawić solą i pieprzem. Po wyłączeniu gazu dodać śmietanę i miętę, wymieszać. Formę żaroodporną posmarować oliwą. Dno wyłożyć płatami ciasta, wyłożyć 1/3 farszu, rozkruszony ser. Przykryć kolejnymi płatami ciasta i powtórzyć czynności. Na wierzchu rozsmarować sos beszamelowy. Piec ok. 20 minut w 180 st. C. Pod koniec posypać startym serem żółtym.
Czytaj też: Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?