Składniki:
50 dag wątróbki drobiowej,
2 kwaskowate jabłka,
2 cebule,
sól, pieprz,
majeranek, tymianek,
olej do smażenia.
Przygotowanie:
Wątróbkę dokładnie umyć, obrać z błon, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w plasterki, jabłka obrać, wyjąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Na patelni rozgrzać olej. Dodać wątróbki, smażyć na średnim ogniu. Dodać cebulę, podsmażyć, a po chwili dodać jabłka. Dusić pod przykryciem przez 10 minut. Przyprawić solą, pieprzem i dużą ilością roztartego majeranku i tymianku. Przybrać zieleniną. Podawać z ziemniakami.
Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]. Autorów nagradzamy książkami kucharskimi.
__________________________________________
W każdym numerze papierowego wydania serwisu naszemiasto.pl (który w każdy poniedziałek i czwartek możecie bezpłatnie otrzymać na ulicach Wrocławia) podajemy przepisy naszych internautów na pyszny "Wrocławski obiadek". Jeśli gotowanie jest także Waszą pasją, a rodzina i znajomi zajadają się przygotowywanymi przez Was potrawami, podzielcie się z nami jednym ze swoich przepisów!
Przepis wyślijcie na adres [email protected] w tytule wpisując "Wrocławski obiadek". W treści maila należy - oprócz imienia i nazwiska - podać także dane kontaktowe (adres - do wiadomości redakcji) oraz umieścić listę składników i opis przygotowania potrawy. Do przepisu należy dołączyć zdjęcie przygotowanego przez Was "obiadku".
Autorów przepisów, które zostaną wydrukowane w papierowym wydaniu serwisu naszemiasto.pl, będziemy nagradzać książkami kucharskimi.
Uwaga! Wysyłając przepis oświadczasz, że jesteś jego autorem i zgadzasz się na jego publikację w serwisie naszemiasto.pl!
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?