Na pomysł stworzenia konkursu Arte Culinaria Italiana wpadł Włoch, Giancarlo Russo. Chciał w ten sposób rozpropagować kuchnię Italii w Polsce. Już od 10 lat zaprasza do Warszawy kucharzy, którzy najlepiej radzą sobie z daniami Półwyspu Apenińskiego.
- Przepis to była improwizacja - uśmiechają się wrocławscy kucharze. - Mieliśmy trochę pomysłów, przejrzeliśmy włoskie książki kucharskie i tak powstało konkursowe danie - dodają skromnie. Można je już znaleźć w menu restauracji Splendido, w specjalnej wkładce mistrzowskiej.
Tatiana Okupnik tak dba o siebie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?