Co ważne, w pubie relacjonowane są nie tylko spotkania piłki nożnej, ale też m.in. SuperBowl (finał ligi futbolu amerykańskiego NFL) czy najważniejsze mecze koszykarskiej ligi NBA. The Winners Pub podjął też współpracę z wrocławskimi zespołami: koszykarskim Śląskiem i futbolistami Giants.
- Śląsk Wrocław organizował u nas między innymi konferencję prasową przed walką w fazie play-off o awans do ekstraklasy koszykarskiej - mówi Rafał Żuk, menedżer The Winners Pub. - W czasie takich akcji fani mogą zdobyć autograf i porozmawiać ze swoimi idolami. Od przyszłego sezonu będziemy organizowali konkursy, w których do wygrania będą bilety na mecze.
The Winners Pub specjalizuje się w stekach. Tych do wyboru mamy kilka rodzajów, m.in. New York steak, czyli ośmiouncjowy antrykot wołowy z frytkami i zielonymi sałatami za 41 zł. Możemy też zdecydować się na mignion steak z najdelikatniejszego kawałka polędwicy wołowej podanej na carpaccio z cukinii w sosie pieprzowym. Cena to 65 złotych.
Atrakcją dla gości jest możliwość samodzielnego przygotowania steku. Klient otrzymuje wówczas rozgrzany do temperatury 300 st. C kamień lawowy, na którym układa mięso. Dużą popularnością cieszą się też burgery. - Wszystkie składniki przygotowujemy sami: mielimy mięso, wypiekamy bułki, tworzymy sosy - mówi Arkadiusz Kropidłowski, szef kuchni. Za klasycznego burgera z sałatą i frytkami zapłacimy 29 zł.
W The Winners Pub goście mają wyjątkowo duży wybór whisky typu single malt - pochodzących z jednej destylarni i wytwarzanych w całości z jednego rodzaju słodu. Kieliszek dziesięcioletniej glenmorangie będzie nas kosztował 20 zł.
The Winners Pub znajduje się przy ul. Włodkowica 5. Jest czynny codziennie od godz. 12 do ostatniego klienta.
MECZ Z PERSPEKTYWY PSA. Wizyta psów z Fundacji Labrador
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?