MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

My Corner Wrocław - nowa restauracja w sercu miasta

Anna Kowalska
My Corner Wrocław: Obok klasycznych potraw są także dania wegetariańskie i ze składników pochodzenia organicznego
My Corner Wrocław: Obok klasycznych potraw są także dania wegetariańskie i ze składników pochodzenia organicznego materiały prasowe
Sprawdzone regionalne produkty z Dolnego Śląska, kawa tylko Fairtrade czy różnorodne style i smaki, a także menu dla dzieci stworzone przez Jamiego Olivera. To zaledwie kilka wyróżników My Corner Wrocław - nowej restauracji i baru hotelu Scandic Wrocław.

Wrocław słynie z wyjątkowych miejsc i przestrzeni, łączących w ciekawy sposób kulturę, sztukę, aranżację wnętrz i dobrą kuchnię. Do tego grona dołącza My Corner, zlokalizowany na parterze hotelu Scandic.

My Corner Wrocław: Muzyka na żywo i dania Jamiego
- W wybrane wieczory będzie można posłuchać u nas muzyki na najwyższym poziomie artystycznym - wyjaśnia Marta Karteczka, dyrektor Sprzedaży i Marketingu Scandic Polen. - Jeszcze w grudniu czeka nas spotkanie w jazzowym klimacie. Chcemy też budować charakter tego miejsca właśnie dla gości, którzy trafią do nas przed, w przerwie czy po wizycie w pobliskich teatrach, operze czy filharmonii. To też wart zapamiętania adres dla osób szukających pozytywnego miejsca spotkań po całym dniu pracy.

Tylko tutaj we Wrocławiu można będzie sezonowo spróbować dań skomponowanych przez popularnego kucharza Jamiego Olivera - znanego angielskiego szefa kuchni, który przygotował dla sieci hoteli Scandic także autorskie menu dla najmłodszych.

Spora część produktów serwowanych w restauracji pochodzi z naszego regionu. Można rozkoszować się m.in. dolnośląskimi miodami ze spiżarni Migotyckich, kiełbasami i wędlinami z Niemczy, sokiem oraz jabłkami z Maciejowego Sadu czy produktami mleczarskimi z Międzyborza.

Dla wszystkich eco-friendly

Spotkanie ze znajomymi w My Corner to oprócz poezji smaków możliwość do stania się osobą eco-friendly. Wszystkie gatunki kaw dostępne w tym miejscu posiadają atest Fairtrade, gwarantujący ich zakup i proces wytwarzania zgodnie z zasadami Sprawiedliwego Handlu.

- Dbałość o środowisko to jedna z naszych naczelnych zasad, a nie hasło - dodaje Marta Karteczka. - Dlatego nie używamy jednorazowych opakowań, a wyposażając kuchnię, wykorzystaliśmy najnowsze rozwiązania, które nie tylko gwarantują optymalną wydajność, ale również oszczędność energii i wody. Materiały, z których przygotowaliśmy wyposażenie restauracji, nadają się także do recyklingu.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Inflacja będzie rosnąć, nawet do 6 proc.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto