- Pomysł na otwarcie własnego biznesu długo za nami chodził i wreszcie, kiedy nadarzyła się okazja, włożyliśmy całe serce i zapał, żeby otworzyć naszą Kuźnię Smaków - mówi Gabriela Jończyk, menager lokalu.
Karta dań w Kuźni Smaku prezentuje się imponująco i co ciekawe cenowo jest zróżnicowana. Możemy tu znaleźć potrawy na kieszeń studenta za około 20 zł i wspaniałe, wyszukane restauracyjne przysmaki, takie jak stek z rostbefu z urugwajskiej importowanej wołowiny za 69 zł czy makaron penne z szynką szwarcwaldzką podany z natką pietruszki i zapieczonym serem - kosztuje 28 zł.
- Kolejną mocną pozycją w karcie są zupy, a wśród nich królowa francuskiej kuchni- zupa cebulowa na białym winie podana z grzankami - dodaje pani Gabriela. - Moim ulubionym daniem jest filet wieprzowy panierowany, przełożony duszonymi pieczarkami i cebulą, zapieczony z serem gouda i podany z ziemniakami ziołowymi. Taka uczta to wydatek 25 zł.
Kuźnia Smaku od poniedziałku do piątku organizuje biznesowe lunche. Można np. zamówić dobrą kawę przyrządzaną z ekspresu ciśnieniowego: klasyczne włoskie espresso czy latte ze spienionym mlekiem. Na szczególną uwagę zasługują także serwowane tu desery, np. sernik z pieca podawany z bitą śmietaną i sosem czekoladowym lub jabłecznik na gorąco w sosie truskawkowym z lodami i bitą śmietana.
Kuźnia Smaku Wrocław
Ul. Kuźnicza 57/58
Czynna codziennie od godziny 13 do godziny 23
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?