Spotkanie poprowadzi Małgorzata Szakuła autorka książki "Konopie w kuchni" oraz blogerka (prowadzi bloga smiling spoon). Jest promotorką żywności konopnej i zrównoważonej diety. Żywność konopna zawiera kwasy Omega 6 i 3 w najlepszej dla człowieka proporcji 3:1. Spożywanie żywności konopnej zapobiega niektórym chorobom cywilizacyjnym, takim jak depresja. Żywność konopna jest całkowicie wolna od psychoaktywnego THC.
Zobacz też: Kościół walczy z depresją u wiernych
W opisach pod zdjęciami tej galerii znajdziecie przepisy na dania z konopi. Z kolei podczas spotkania w Przestrzeni Kosmicznej na Tęczowej będzie można spróbować konopnego quiche'a ze szpinakiem, wegańskiego ciasta dyniowego z CBD, wegańskiego pesto konopnego oraz detoksującego smoothie z białkiem konopnym.
Początek spotkania na temat konopi w kuchni 23 lutego o godz. 18.00. Cena uczestnictwa w warsztacie to 35 złotych. Obowiązują zapisy przez formularz.
"Konopie w kuchni" to podręcznik, z którego może korzystać każdy, kto chce dbać o zdrowy styl życia. Konopne produkty kulinarne powstają z gatunku Cannabis Sativa L. Jest to składnik, który w żadnym stopniu nie uzależnia, a wykorzystuje się go przy leczeniu stwardnienia rozsianego, depresji, nerwic, nowotworów i niektórych odmian epilepsji. Książka zawiera 25 przepisów.
Przepisy dostępne w opisach pod zdjęciami w naszej galerii pochodzą z bloga Małgorzaty Szakuły Smiling Spoon.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?