W składzie drużyny do Erfurtu znalazło się sześciu najlepszych polskich kucharzy: Rafał Targosz, Tomasz Purol, Bartosz Budzyński, Tomasz Deker, Krystian Skwierz oraz Grzegorz Cielecki. Dwaj ostatni to utalentowani kulinarnie wrocławianie.
- Mam 14-letnie doświadczenie na stanowisku Szefa kuchni. Odbyłem m.in. liczne staże w Niemczech, Szwajcarii, Francji i Anglii. Byłem uczniem czołowych szefów kuchni: Elish Carter’a (Wielka Brytania), Didier Pic de Vernoux (Francja), Alexander Raidel (Australia) - informuje Grzegorz Cielecki.
Krystian Skwierz natomiast zdobył wiele nagród - m.in. brązowy medal na Mistrzostwach Świata w Luksemburgu w 2010 roku w kategorii Junior, stanął też na podium Międzynarodowego Konkursu Czterech Miast Stadthagen Niemcy.
W poniedziałek Kadra Narodowa będzie trenować w Hotelu Radisson Blue przy ul. Purkyniego. Wybieramy się tam popodglądać kucharzy. Przyniesiemy Wam jakiś dobry przepis od każdego z nich! Zaglądajcie do nas później! :)
Wspaniałe show Harlem Globetrotters w Tauron Arenie Kraków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?