Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kulinarna Kadra Narodowa gotuje we Wrocławiu

Sylwia Foremna
Grzegorz Cielecki i Krystian Skwierz
Grzegorz Cielecki i Krystian Skwierz fot. materiały prasowe organizatora
W październiku będą reprezentować Polskę na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie. Dziś zawitali do Wrocławia.

W składzie drużyny do Erfurtu znalazło się sześciu najlepszych polskich kucharzy: Rafał Targosz, Tomasz Purol, Bartosz Budzyński, Tomasz Deker, Krystian Skwierz oraz Grzegorz Cielecki. Dwaj ostatni to utalentowani kulinarnie wrocławianie.

- Mam 14-letnie doświadczenie na stanowisku Szefa kuchni. Odbyłem m.in. liczne staże w Niemczech, Szwajcarii, Francji i Anglii. Byłem uczniem czołowych szefów kuchni: Elish Carter’a (Wielka Brytania), Didier Pic de Vernoux (Francja), Alexander Raidel (Australia) - informuje Grzegorz Cielecki.

Krystian Skwierz natomiast zdobył wiele nagród - m.in. brązowy medal na Mistrzostwach Świata w Luksemburgu w 2010 roku w kategorii Junior, stanął też na podium Międzynarodowego Konkursu Czterech Miast Stadthagen Niemcy.

W poniedziałek Kadra Narodowa będzie trenować w Hotelu Radisson Blue przy ul. Purkyniego. Wybieramy się tam popodglądać kucharzy. Przyniesiemy Wam jakiś dobry przepis od każdego z nich! Zaglądajcie do nas później! :)

od 12 lat
Wideo

Wspaniałe show Harlem Globetrotters w Tauron Arenie Kraków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto