Propagują idee slow food, gardzą mrożonkami i wspierają lokalnych producentów oraz artystów.
- U nas zjedzą razem weganie, wegetarianie i mięsożercy - mówi Michał Szewczuk. - Wspólnym mianownikiem są zdrowe i świeże produkty - dodaje.
Dobra Karma ma zmienne menu - codziennie inna jest zupa dnia, danie główne dla każdej z trzech diet, przystawka i deser. Do tej pory hitem okazały się wegańskie ruskie pierogi i zupy kremy.
ZOBACZ KONIECZNIE: Nowe miejsca we Wrocławiu. Zobacz, jak wyglądają i jakie pyszności serwują!
- Nie uznajemy odgrzewania jedzenia - mówi Monika Szewczuk, szef kuchni. - Wszystko przygotowujemy rano, na bazie sezonowych owoców i warzyw - dodaje.
Stałą pozycją w karcie jest specjalność lokalu - pizza genueńska. Przyrządzana jest według tradycyjnej receptury, która jest efektem zagranicznych podróży właścicieli.
- Wykorzystujemy to, co podejrzeliśmy w trasie - opowiada Michał Szewczuk. - W Berlinie na przykład pokochaliśmy długie śniadania, zorganizowane na zasadzie płacisz za talerz i jesz do woli. Chcemy wprowadzić je u nas od lutego - dodaje.
W Dobrej Karmie zjemy w niewygórowanych cenach - dane główne kosztuje 15-25 zł (mięsożercy zapłacą więcej), zupa - od 7 zł, pizza - 20-25 zł. Wkrótce będzie można zamówić do obiadu lokalne piwa z browaru Sobótka.
Dobra Karma Wrocław
ul. Cybulskiego 17
czynne codziennie w godz. 12-21
Jak wyprać kurtkę puchową?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?