Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tapenada, sałatka z kopru włoskiego i krewetki (PRZEPIS)

AS
Grillowane krewetki, tapenada z czarnych oliwek, sałatka z kopru włoskiego - to propozycja na wieczór we dwoje.

Tapenada:

Składniki:
Mały słoik czarnych oliwek
2 małe ogórki konserwowe
2 ząbki czosnku
koperek
sok z cytryny
oliwa z oliwek, sól i pieprz

Przygotowanie: Wszystkie powyższe produkty wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej masy, doprawiamy solą i pieprzem

Sałatka z kopru włoskiego:
ćwierć kopra włoskiego
szczypior
czerwona cebula

Vinegret:
50ml oliwy z oliwek
25ml soku z cytryny
sól i pieprz

Warzywa na sałatkę drobno kroimy i przed wydaniem skrapiamy vinegretem

Do grillowania najlepsze będą krewetki królewskie (bez głowy, surowe, z ogonkiem)

PRZEPIS POCHODZI Z WROCŁAWSKIEJ SZKOŁY GOTOWANIA "TĘCZOWA KUCHNIA"

od 18 latnarkotyki
Wideo

Jaki alkohol wybierają Polacy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto