Tapenada:
Składniki:
Mały słoik czarnych oliwek
2 małe ogórki konserwowe
2 ząbki czosnku
koperek
sok z cytryny
oliwa z oliwek, sól i pieprz
Przygotowanie: Wszystkie powyższe produkty wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej masy, doprawiamy solą i pieprzem
Sałatka z kopru włoskiego:
ćwierć kopra włoskiego
szczypior
czerwona cebula
Vinegret:
50ml oliwy z oliwek
25ml soku z cytryny
sól i pieprz
Warzywa na sałatkę drobno kroimy i przed wydaniem skrapiamy vinegretem
Do grillowania najlepsze będą krewetki królewskie (bez głowy, surowe, z ogonkiem)
PRZEPIS POCHODZI Z WROCŁAWSKIEJ SZKOŁY GOTOWANIA "TĘCZOWA KUCHNIA"
Jaki alkohol wybierają Polacy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?