Udostępnij artykuł na Facebooku
Otwarcie w Browarze Mieszczańskim zaplanowano na godz. 18. Możemy szykować się na prawdziwe kulinarne szaleństwo. Menu jest już prawie ustalone.
- Będą m.in. zupa z dyni oraz strudel z lodami jeżynowo-ziołowymi, a to nie wszystko. Przygotowana zostanie również potrawa mięsna, aczkolwiek wciąż jeszcze szukam nowych pomysłów - zdradza Piotr Kucharski.
Do przyrządzenia popisowych potraw Kucharski używa owoców i warzyw wyhodowanych we własnym ogrodzie.
- W nowym studio będziemy organizować różnego rodzaju warsztaty kulinarne, prezentujące m.in. kuchnię indyjską czy włoską - mówi Piotr Kucharski. - Już dziś serdecznie zapraszam wszystkich wrocławian do wspólnego gotowania.
Otwarcie studia kulinarnego we Wrocławiu to również okazja, by skosztować, jak smakuje prawdziwy domowy chleb. Ci, którzy lubią zdrową żywność, mogą zakupić produkty ekologiczne na jarmarku z udziałem regionalnych producentów żywności.
Na terenie Browaru 6 sierpnia zobaczymy też nagradzany na wielu festiwalach film dokumentalny "Ingredients". Wstęp na imprezę jest wolny.
Czytaj też:
Monster Jam Wrocław | Aquapark - Wrocławski Park Wodny [godziny otwarcia, ceny] | Przystanek Woodstock 2011 [program] |
Nowe Horyzonty 2011 | Rozkład jazdy MPK Wrocław | Kąpieliska i baseny we Wrocławiu |
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?