Miejsce, w którym teraz jest pizzeria, nosi znamiona historii. W latach 1824-26 działał tam szpital przytułek dla zubożałych kupców.
- Sami przygotowujemy ciasto na zakwasie, które naturalnie dojrzewa przez kilkadziesiąt godzin. Ręcznie wyrabiamy z niego placki i wypiekamy je w piecu opalanym drewnem bukowym, rozgrzanym do temperatury 500°C – mówi Tomasz Ćwiszewski, jeden z właścicieli Niezłego Dymu.
W menu nowej pizzerii znajdują się nie tylko pizze, lecz także różne rodzaje makaronów. Są one ręcznie przygotowywane, a ich smak jest wzbogacony o smak autorskich sosów.
Niezły dym to pizzeria właścicieli foodtrucka Happy Little Truck. Zobaczcie zdjęcia z nowej pizzerii we Wrocławiu. Lokal jest czynny codziennie w godz. od 12:00 do 22:00.
Niedzielne uroczystości odpustowe ku czci św. Wojciecha w Gnieźnie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody