Większość z nich jest nam nieznana na co dzień, powinniśmy to zmienić. Miody, sery, mięsa i wędliny, tradycyjne dolnośląskie potrawy - pieczony pstrąg kłodzki, spytkowska gęś nadziewana naleśnikami, czarne gołąbki krużewnickie, pierogi ruskie z Chrząstawy - to tylko część tradycyjnych dolnośląskich produktów i potraw, których powinniśmy spróbować.
Uczcijmy Dzień Polskiej Żywności, poznajmy dolnośląskie produkty zapisane na liście produktów tradycyjnych i regionalnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Konto Amazon zagrożone? Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?