Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wrocław: Smaki świata w jednym miejscu

Maciej Mrzygłocki
Tu sam komponujesz sobie danie - nakładasz, co chcesz i ile chcesz
Tu sam komponujesz sobie danie - nakładasz, co chcesz i ile chcesz fot. Maciej Mrzygłocki
W tych lokalach zasada jest prosta: wchodzisz, bierzesz talerz i sam komponujesz własny, niepowtarzalny zestaw obiadowy. Niezależnie od tego, czy jesteś wegetarianinem, smakoszem mięsa, czy uwielbiasz ryby - na pewno znajdziesz tu coś dla siebie.

KUCHNIA WEGETARIAŃSKA - restauracje, adresy, telefony

Bazar kuchni świata
Kuchnia Marche nazywana czasem "bazarem kuchni świata" to jedno z takich miejsc we Wrocławiu, gdzie można kupić jedzenie na wagę. Każdy dzień rozpoczyna się od śniadań. Od godz. 11 można już spróbować specjałów kuchni azjatyckiej, a także poznać inne egzotyczne smaki. Skosztować też można wyśmienitych makaronów, a bogactwo sałatek i surówek może zaskoczyć.

Dla tradycjonalistów także coś się znajdzie. Schabowy z ziemniaczkami, pierogi czy karczek z grilla sprawią, że poczujesz się jak w domu, a może nawet jak u babci. Każdego dnia o godzinie 20 rozpoczyna się też Happy Hour. Wtedy jedzenie w Marche możesz kupić za połowę ceny.

DOLNOŚLĄSKI SMAK - przepisy, porady

Szybko, tanio i smacznie
W lokalach STP serwowana jest tradycyjna kuchnia polska, choć czasem urozmaicona przez szefa kuchni, który codziennie czuwa nad przygotowaniem 50 potraw. Menu zmienia się sezonowo, ale są też pozycje stałe jak np. kluski śląskie. Multifood STP może poszczycić się też specjalną potrawą, której receptura jest zastrzeżona - multispinaczi, czyli specjalnie doprawiony szpinak.

STP podobnie jak Marche zabiega o swoich klientów, oferując im zniżki. - Zawsze lubiłem jeść w restauracjach, gdzie sam mogę sobie nałożyć potrawy na talerz. Jedzenie jest tu smaczne, a wybór przeogromny - mówi Wojtek, student Uniwersytetu Ekonomicznego. - Dodatkowo zniżki honorowane w STP czy Happy Hours dają studentowi możliwość, żeby zjeść dobrze, zdrowo i tanio, a to jest już coś - dodaje z uśmiechem.

Cena wszystkich dań jest tu taka sama. Niezależnie od tego, czy na talerzu wylądują ziemniaki czy mięso. Nie musisz chodzić z kalkulatorem i obliczać, ile zapłacisz za posiłek. Bierzesz zupę, kotlet, przyozdabiasz go surówkami, do tego kompot lub smaczny deser, a przy kasie po odliczeniu wagi naczynia, płacisz za swój obiad. Okazuje się, że za 12 złotych można najeść się do syta.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto