Składniki:
Barszcz:
- 4 kg buraków
- 1 główka czosnku
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- majeranek
- 1 l wywaru jarzynowego
Uszka:
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- 3 dag suszonych grzybów (ugotowanych)
- 2 łyżki oliwy
- cebula
Przygotowanie:
1. Z warzyw i przypraw ugotuj wywar, dodać starte buraki, posiekany czosnek. Gotować pół godziny. Przecedzić, doprawić. Z mąki, jajka i wody zagnieść pierogowe ciasto.
2. Farsz: pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, dodać do posiekanych grzybów, wbić jajko, wymieszać, przyprawić. Ciasto cienko rozwałkować, wyciąć kwadraciki.
3. Na każdym kwadraciku ułożyć nadzienie. Formować uszka, wrzucać na osolony wrzątek i doprowadzić do wrzenia.
Święta we Wrocławiu [serwi specjalny] |
Domowe keto batony bez cukru
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?