Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jajka faszerowane. Przepisy wielkanocne

Kinga Czernichowska
Kinga Czernichowska
Jajka - faszerowane, z ketchupem czy z majonezem? Każdy sposób ...
Jajka - faszerowane, z ketchupem czy z majonezem? Każdy sposób ... MMPoznan.pl
Jajka - faszerowane, z ketchupem czy majonezem? Każdy sposób ich przyrządzenia podczas świąt będzie dobry. My mamy dla Was kilka propozycji.

Przepisy na Wielkanoc

Doskonałym przykładem pysznego i wyjątkowo łatwego do przyrządzenia dania są jajka faszerowane kaparami i łososiem.

- Gotujemy jajka na twardo, po ugotowaniu dzielimy na pół i wyjmujemy żółtko - tłumaczy Jewgienij Lesnych. - Do żółtka dodajemy łososia i drobno posiekane kapary, mieszamy i tym nadziewamy białko. Nie solimy, łosoś jest wystarczająco słony, można za to dodać odrobinę pieprzu i soku z cytryny. To pyszna przekąska na wielkanocne śnaidanie.

Kolejnym smakołykiem są jajka nadziewane szynką i szczypiorem. To także proste danie, jednak wymaga większej precyzji w siekaniu szczypiorku - bo powinien być posiekany naprawdę bardzo drobno. Posiekany szczypiorek łączymy z pokrojoną szynką, żółtkiem jajka ugotowanego na twardo i odrobiną majonezu, starannie mieszamy i nadziewamy białka. Gotowe danie można ozdobić gałązką szczypiorku.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto