Przepisy na Wielkanoc
Doskonałym przykładem pysznego i wyjątkowo łatwego do przyrządzenia dania są jajka faszerowane kaparami i łososiem.
- Gotujemy jajka na twardo, po ugotowaniu dzielimy na pół i wyjmujemy żółtko - tłumaczy Jewgienij Lesnych. - Do żółtka dodajemy łososia i drobno posiekane kapary, mieszamy i tym nadziewamy białko. Nie solimy, łosoś jest wystarczająco słony, można za to dodać odrobinę pieprzu i soku z cytryny. To pyszna przekąska na wielkanocne śnaidanie.
Kolejnym smakołykiem są jajka nadziewane szynką i szczypiorem. To także proste danie, jednak wymaga większej precyzji w siekaniu szczypiorku - bo powinien być posiekany naprawdę bardzo drobno. Posiekany szczypiorek łączymy z pokrojoną szynką, żółtkiem jajka ugotowanego na twardo i odrobiną majonezu, starannie mieszamy i nadziewamy białka. Gotowe danie można ozdobić gałązką szczypiorku.
Autor: Lilia Łada
Źródło: Wielkanocne przepisy: Jaja faszerowane na kilka sposobów poleca szef kuchni Deserovni Pałacu Wąsowo - MMPoznan.pl
Matura 2011 - serwis specjalny | Egzamin gimnazjalny 2011 | Wrocław: Koncerty i festiwale 2011 |
Sprawdzian trzecioklasisty 2011 | Rozkład jazdy MPK Wrocław | Dzieje się we Wrocławiu |
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?