Zobacz też inne przepisy na WROCŁAWSKI OBIADEK
Wrocławski obiadek: Kurczak z ogórkami kiszonymi
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- słoiczek koncentratu pomidorowego (20 dag)
- 2 cebule
- 3 ogórki kiszone
- 3 łyżki oleju
- pieprz
- po 1 łyżeczce: bazylii, ziół prowansalskich i majeranku
Przygotowanie:
Mięso umyć, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i ziołami, włożyć do lodówki. Ogórki kiszone pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Dodać do niej pokrojone ogórki i smażyć razem przez 15 minut. Następnie do warzyw dodać mięso i smażyć przez kolejne 15 minut. Dodać przecier i dusić na małym ogniu jeszcze przez 5 minut. Podawać z ulubionym pieczywem lub ryżem.
Czytaj też: Wrocławski obiadek - zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?