Menu:
PRZYSTAWKA – Paweł Chomentowski:
Pate | kwiat czarnego bzu | wiśnia | rabarbar | chałka
ZUPA – Mariusz Kucharczak:
Consommé z kaczki | kacze żółtko | korzeń pietruszki | zioła
DANIE GŁÓWNE I – Paweł Chomentowski:
Udo konfitowane | czernina | botwina | porzeczka | kluski
DANIE GŁÓWNE II – Mariusz Kucharczak:
Kacze serduszka | rokitnik | pieczywo korzenne | pieczone jabłko
DESER I – Justyna Pląskowska:
Migdały | czekolada | truskawka
DESER II – Justyna Pląskowska:
Agrest | biała czekolada | wata cukrowa
CENA KOLACJI – 139 zł za osobę
Mariusz Kucharczak:
Szef Kuchni Grupy LEO (Zamek Kliczków, Folwark Książęcy, Karczma Młyńska – Hotel Tumski, Barka Tumska – SŁODOWA 10).
W pracy zawodowej poszerzał swoją wiedzę poprzez staże w restauracjach takich jak: Atelier Amaro, Senses, Aruana w Hotelu Narvil
Chętnie w swojej kuchni wykorzystuje produkty od lokalnych dostawców, z danego regionu, ceni sobie tradycje danego miejsca i stara się z nich czerpać inspiracje do nowych dań.
Laureat prestiżowego konkursu kulinarnego Wine&Food Noble Night 2018:
I miejsce:
Danie Główne - Mariusz Kucharczak, Boletus - Zamek Kliczków
II miejsce:
Przystawka - Mariusz Kucharczak, Boletus - Zamek Kliczków
Paweł Chomentowski:
Szef Kuchni w Restauracji White One w Warszawie. Zwycięzca WINE& FOOD NOBLE NIGHT w 2015 roku.
Rezerwacja miejsc i stolików:
telefon: +48 694 420 023, +48 71 322 60 88 / 99
e-mail: [email protected]
Ilość miejsc ograniczona!

XXVI Krotoszyńskie Brackie Mikołajki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?