Imprezę zainauguruje jarmark z udziałem regionalnych producentów żywności, podczas którego będzie można spróbować najlepszych lokalnych przysmaków. Następnie, w ramach premiery swojego studia kuchennego, Piotr Kucharski przygotuje popisowe potrawy. Do ich przyrządzenia użyje m.in. wyhodowanych we własnym ogródku warzyw i owoców. Każdy, kto zjawi się w Browarze, będzie miał również okazję, by samodzielnie upiec domowy chleb według wskazówek i sprawdzonych receptur Piotra oraz poznać tajniki fotografii i stylizacji kulinarnej.
- Na mapie Wrocławia brakuje miejsc, gdzie można uczyć się, jak gotować smacznie i zdrowo. Dlatego też ruszamy z programem dedykowanym wrocławianom - mówi Piotr Kucharski. Program ma na celu pokazanie, jak można celebrować jedzenie, cieszyć się nim oraz uczyć, jak wygląda zbilansowana dieta. W nowo otwartym studiu organizować będziemy różnego rodzaju warsztaty kulinarne, prezentujące m.in. kuchnię indyjską czy włoską. Już dziś serdecznie zapraszam wszystkich wrocławian do wspólnego gotowania - dodaje Kucharski.
W Browarze uruchomione będzie też kino plenerowe, a w nim pokazany amerykański film dokumentalny "In-gredients", z jedzeniem w roli głównej, nagradzany na wielu festiwalach. Na otwarcie studia przyjść może każdy, impreza ma bowiem charakter otwarty.
Jak wyprać kurtkę puchową?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?