Tak kiedyś parzono herbatę. Czaisz? [ZDJĘCIA]

Redakcja
Ceremonie parzenia herbaty, degustacje oraz wykłady o pochodzeniu, rodzajach i legendach związanych z herbatą - to wszystko czeka nas już 18 września we wrocławskim Centrum Kultury "Zamek" (pl. Świętojański 1).

W ramach Europejskich Dni Dziedzictwa odbędzie się wydarzenie, które zatytułowano "Czaisz? Droga herbaty do Europy". Piszemy wydarzenie, ale w rzeczywistości impreza obejmuje szereg różnych atrakcji, począwszy od wykładów znawców herbaty, a skończywszy na degustacjach.

Miłośnicy herbaty będą mogli dostać ją w najbardziej oryginalnych smakach, bo organizatorzy przewidzieli również herbaciany jarmark, a na nim znajdą się stoiska z herbatą i zaparzaczami.

Impreza rozpocznie się o godz. 13.00, a zakończy o 20.00. W galerii zdjęć dołączonej do tego tekstu możecie zobaczyć fotografie przedstawiające to, jak i gdzie kiedyś zaparzano herbatę.

Dla kogo brytyjskie Oscary?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie