- Tutaj wszystkie lody robione są z naturalnych produktów i owoców - mówi Anna Barton, właścicielka lodziarni. - Teraz czekam na nową dostawę orzeszków australijskich macadamia, z których będziemy znów produkować nasze słynne lody "macadamia" - opowiada Pani Anna i dodaje, że przez dwa lata nie można było zbierać plonów w tego drzewa z powodu powodzi. - Ale w tym roku już będą - dodaje z uśmiechem.
**Zobacz:
Barton w Pasażu Grunwaldzkim - tu zjesz lody z naturalnych składników**
Można tutaj dostać także lody nie zawierające cholesterolu oraz dla osób na diecie bezglutenowej. W ofercie znajdują się także lody dla diabetyków i lody jogurtowe, a także szeroki wybór sorbetów.
Jaki smak jest najlepszy? - Ciężko wybrać jeden - mówi Barton. - W rankingach wygrywa "ciociolatinocherry". Nie zdradza jednak, co znajduje się w składzie tych tajemniczych lodów. Wiadomo na pewno, że jest tam wiśnia, trzy rodzaje alkoholi, czekolada i toffi.
Każda gałka lodów kosztuje 3 zł.
We Wrocławiu znajdziemy aż siedem punktów z lodami Barton: w Sukiennicach, na ul. Kasprowicza, w Magnolii (tutaj aż dwa domy lodów), w Arkadach Wrocławskich, Pasażu Grunwaldzkim i w Tesco na Bielanach Wrocławskich.
A Wy jak uważacie? Czy właśnie "ciociolatinocherry" w Bartonie jest najlepsze? A może macie inny ulubiony smak? Lub całkiem inną lodziarnię? Oceńcie sami i napiszcie nam, który smak jest najlepszy. Czekamy w komentarzach lub na mailu [email protected] Wspólnie wybierzemy najsmaczniejsze lody we Wrocławiu!
A może bardziej smakują Wam lody w kawiarni LA SCALA NA PL. SOLNYM
Zobacz, jakie lody sprzedają w LODZIARNI ROMA NA RYDYGIERA
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?