18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Rolada z suma z warzywami

Tomasz Zawadzki
Rolada z suma z warzywami
Rolada z suma z warzywami UMWD
Przedstawiamy Państwu najlepsze produkty regionalne i tradycyjne Dolnego Śląska. Poznajmy smak rolady z suma z warzywami

POTRAWA NAGRODZONA
OGÓLNOPOLSKĄ NAGRODĄ „PERŁA” W 2010 ROKU

Składniki:
filet z suma, plaster boczku ze świni magalicy, papryki: czerwona, żółta i zielona, ogórek, por, cebula, ziołowe przyprawy

Sposób przyrządzenia
Rolada jest bardzo delikatna w smaku. Wszystkie składniki po uprzednim podduszeniu współgrają ze sobą, tworząc kompozycję smaków. Boczek z magalicy w czasie duszenia puszcza sok i tłuszcz, który sprawia, że zwarte mięso suma kruszeje i nabiera aromatu. Podduszone w samym środku warzywa stanowią miłą kulinarną niespodziankę i nadają całej potrawie delikatny aromat. Rolada nie posiada charakterystycznego dla ryb zapachu. Zostaje on zneutralizowany przez intensywny zapach duszonych warzyw, ziół i przypraw. Mięso suma jest białe, pozbawione ości i bardzo smaczne. Jego smak przypomina cielęcinę (jest pozbawiony typowego rybiego posmaku). Wszystko jest przekute wykałaczkami i uduszone na patelni.

Gdzie można zjeść?
Smakowita Wieś w Sławoszowicach k. Milicza

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Seria pożarów Premier reaguje

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto