Składniki:
karp milicki, cebula, włoszczyzna do wywaru, borowiki, masło, pół szklanki bułki tartej, natka pietruszki, 3 jajka, sól, pieprz
Sposób przyrządzenia
Karpia ugotować w wywarze z włoszczyzny. Ugotowaną rybę obrać z ości i drobno zmielić wraz z warzywami z wywaru. Pokrojone borowiki podsmażyć na maśle z cebulką, zmieszać ze zmieloną rybą, przyprawić solą i pieprzem, dodać drobno posiekanej natki pietruszki. Do masy dodać 2 całe jajka i 1 żółtko oraz 1 ubite białko, wyrobić na gładką masę. Pasztet piec w wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą foremce.
Gdzie można zjeść?
Zajazd Górecznik (potrawa na zamówienie), ul. Wrocławska 7, Antonin
Herbata z płatków dzikiej róży
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?