MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Pasztet z karpia z borowikami

Tomasz Zawadzki
Pasztet z karpia z borowikami
Pasztet z karpia z borowikami UMWD
Przepis na pasztet z karpia z borowikami. Karp milicki wpisany jest na listę produktów regionalnych.

Składniki:
karp milicki, cebula, włoszczyzna do wywaru, borowiki, masło, pół szklanki bułki tartej, natka pietruszki, 3 jajka, sól, pieprz

Sposób przyrządzenia
Karpia ugotować w wywarze z włoszczyzny. Ugotowaną rybę obrać z ości i drobno zmielić wraz z warzywami z wywaru. Pokrojone borowiki podsmażyć na maśle z cebulką, zmieszać ze zmieloną rybą, przyprawić solą i pieprzem, dodać drobno posiekanej natki pietruszki. Do masy dodać 2 całe jajka i 1 żółtko oraz 1 ubite białko, wyrobić na gładką masę. Pasztet piec w wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą foremce.

Gdzie można zjeść?
Zajazd Górecznik (potrawa na zamówienie), ul. Wrocławska 7, Antonin

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Herbata z płatków dzikiej róży

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto