MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Kapusta kwaszona ślężańska

Tomasz Zawadzki
Kapusta kwaszona ślężańska
Kapusta kwaszona ślężańska UMWD
Proces kwaszenia kapusty ślężańskiej nie zmienił się od trzech pokoleń.

W procesie jej kiszenia dodaje się jedynie sól. Fermentacja przebiega w sposób samoczynny i naturalny – bez sztucznych ulepszaczy i konserwantów. Kapusta to średnio cięte wstążki o lekko żółtym kolorze. W smaku jest słodkawa: wynikają to z warunków glebowo-klimatycznych obszaru, na którym uprawiana jest kapusta, to jest Doliny Bystrzycy.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zastrzeż PESEL - Pismak przeciwko oszustom

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto