Jak zaplatać chałkę i zrobić smaczne bułki z makiem? Warsztaty we Wrocławiu
opr. rsm
Jak zaplatać, żeby się nie zaplątać? Czy masę makową skręca się w spirale zgodnie z ciągiem Fibonacciego czy raczej należy dać ponieść się fantazji i spróbować odwzorować zawijasy z obrazów van Gogh'a? Byle tylko nie pomylić splotu chlebowego warkocza!
Na warsztatach Michał Czekajło, szef kuchni w Concepcie Stu Mostów nauczy Was wypiekać: * zaplataną drożdżową chałkę na co dzień, * świątecznego kulebiaka z kapustą na mące chlebowej, * tradycyjne słodkie bułki z makiem i pomadą.
Szef kuchni: Michał Czekajło Gdzie: Pracownia FTT, Łokietka 6, Wrocław Kiedy: 9 listopada 2018 r., godzina: 18.00-21.00 Koszt warsztatów: 100 złotych Liczba miejsc: 10
Wideo
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!