- Piwa, które wybraliśmy na premierę to połączenie dwóch podejść do nowoczesnego piwowarstwa –
odkrycie na nowo tradycji i podążanie za dynamiczną rewolucją piwną - tłumaczą Arletta i Grzegorz Ziemian, inicjatorzy powstania Browaru Stu Mostów. I zapewniają, że nie poszli na łatwiznę. - Wybraliśmy 6 różnych stylów, znacznie się od siebie różniących, by już na początku pokazać jak bogaty może być świat piwa. Wykorzystaliśmy ogromną ilość różnorodnych surowców - słodów specjalnych, chmieli, drożdży, a także nietuzinkowych przypraw.
Efekty będzie można poznać już dzisiaj w Browarze Stu Mostów. Piwa, które tam powstają, będą także dostępne w najlepszych multitapach we Wrocławiu. Ale tylko tam można w jednym czasie próbować i patrzeć jak przebiega proces warzenia. I to w przestrzeni sprzyjającej spotkaniom towarzyskim.
- Otworzyliśmy kuchnię i mamy strefę picia piwa na stopniach. Siedzi się jakby na widowni w teatrze, przy stolikach mieszczących tylko kufle. Z widowni klienci mogą obserwować scenę, jaką jest bar piwny i gości przy stolikach. Jest też strefa miękka - wygodne kolorowe fotele z podnóżkami, gdzie można się wyciągnąć i lekko odpłyną. Mamy także duży, trzymetrowy stół - opowiadają właściciele, wyraźnie zadowoleni z efektu, który udało im się uzyskać.
Browar Stu Mostów znajduje się na ulicy Jana Długosza 2. Premiery pierwszych piw rzemieślniczych zaplanowane są na godzinę 19.00 (11 grudnia). To godzina wyjątkowa, bo na co dzień lokal jest czynny od 16.00 do 1.00.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?