9 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jeśli to konieczne to odszumuj zupę, tzn. zdejmij z jej...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/09/b7/6489837290a6e_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Sycąca zupa kwaśny klops. Pyszne danie kuchni kujawsko-pomorskiej, które zrobisz bez trudu. Wypróbuj polecany przepis na zupę z klopsikami
Zupa kwaśny klops. Krok 7
Jeśli to konieczne to odszumuj zupę, tzn. zdejmij z jej powierzchni szarą pianę. Wrzuć ziemniaki i gotuj jeszcze 20 minut. Na koniec dopraw zupę octem, solą, pieprzem i majerankiem. W miseczce wymieszaj mąkę pszenną ze śmietanką, wlej do zupy i wymieszaj. Pogotuj jeszcze kilka minut.