Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na karpia milickiego

Tomasz Zawadzki
Karp milicki smażony
Karp milicki smażony UMWD
Przepis na karpia milickiego smażonego

Potrawa nagrodzona ogólnopolską Nagrodą „Perła” w 2007 r. Składniki: karp milicki, czosnek, woda, sól

Sposób przyrządzenia
Karpia pokroić w półdzwonka i zamoczyć na kilka godzin w roztworze wody z solą. Po wyjęciu natrzeć świeżo zmiażdżonym czosnkiem. Wędzić na ciepło na drewnie liściastym. Karpia wędzonego można podawać zarówno na ciepło, zaraz po uwędzeniu, jak i na zimno.

Gdzie można zjeść?
Gospodarstwo Rybackie „Ruda Żmigrodzka”, Ruda Żmigrodzka

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto