Pierwsza w Polsce restauracja Popeyes otwiera się we Wrocławiu

Materiał informacyjny Pasaż Grunwaldzki
Już 7 lipca we wrocławskim Pasażu Grunwaldzkim, Popeyes otworzy swoją pierwszą restaurację w Polsce. To legendarna amerykańska sieć słynąca z kurczaków w chrupiącej panierce, którą pokochały miliony ludzi na całym świecie. Wrocławianie będą mieli okazję spróbować kultowych dań i na dobre rozsmakować się w kuchni z Luizjany.

NIBY WROCŁAW A JAKBY NOWY ORLEAN

Smak to nie tylko jeden ze zmysłów, ale też niekwestionowany nośnik wrażeń i emocji, który natychmiastowo przenosi w dowolne miejsce na świecie. Jak więc wyruszyć w podróż do Nowego Orleanu bez biletu lotniczego? Wybierając się do Pasażu Grunwaldzkiego i odwiedzając koncept kulinarny Popeyes® Famous Louisiana Chicken.

- Z ogromnym entuzjazmem wprowadzamy tę kultową markę na wrocławski rynek. Zgodnie z zasadą „Pasaż wytycza trendy”, będzie to pierwszy koncept tej marki w Polsce. Na świecie jest już ponad 4100 restauracji Popeyes. Czas na Wrocław! Jesteśmy przekonani, że wrocławianie pokochają smaki rodem z Nowego Orleanu. Dania w Popeyes przygotowywane są “od serca”- jak w domu u luizjańskiej mamy - porcje są uczciwe, kurczak zawsze świeży (nigdy nie mrożony) i panierowany zgodnie z oryginalną recepturą. Czy moją wypowiedzią zaostrzyłam apetyt na nowości w naszym centrum? Mam nadzieję, że tak! – entuzjastycznie o projekcie mówi Natalia Pucicka, dyrektor Pasażu Grunwaldzkiego.

CAJUN, CZY TO JAKIEŚ EGZOTYCZNE ZWIERZE?

Cajun, brzmi egzotycznie? I powinno. To unikatowa mieszanka przypraw, m.in. papryki, czosnku, pieprzu cayenne i oregano. W Popeyes wypracowano jednak oryginalną recepturę. Wyjątkowe ingrediencje sprawiają, że wszystkie pozycje w menu mają niepowtarzalny smak. Unikalna technika panierowania daje gwarancję, że kurczak jest chrupiący z wierzchu i soczysty w środku. Karta dań to kombinacja kuchni zachodnich Afrykanów, Cajunów (potomków francuskich Kanadyjczyków) i Kreoli, a wszystko to serwowane na „wrocławskim talerzu”.

- Nowa restauracja z pewnością doskonale uzupełni gastronomiczną ofertę FoodStacji i podkreśli jej unikatowość. Obecność kultowego brandu zwiastuje kolejne nowości w ofercie, które pozwolą na nowo „rozsmakować się” w Pasażu. – dodaje Pucicka.

Jakub Aleksandrowicz – Dyrektor Marketingu Popeyes CEE dodaje:
- Cieszymy się, że to właśnie Wrocław, miasto, w którym stacjonujemy na co dzień, stanie się domem dla pierwszej restauracji Popeyes w Polsce. We Wrocławiu czuć niesamowitą energię, która doskonale łączy się z duchem kolorowego i otwartego Nowego Orleanu. W menu zagoszczą zarówno klasyki z chrupiącym kurczakiem, jak i nowości, których to wrocławianie spróbują jako pierwsi.

Restauracja będzie czynna od poniedziałku do soboty w godzinach 9:00-22:00 oraz w niedziele handlowe w godzinach 10:00-22:00. Popeyes zapowiada wysmakowane otwarcie, zatem warto zapisać w kalendarzu datę 7 lipca, godz. 11:00. Adres? Oczywiście Pasaż Grunwaldzki, Plac Grunwaldzki 22.

Pierwsza w Polsce restauracja Popeyes otwiera się we Wrocławiu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Pierwsza w Polsce restauracja Popeyes otwiera się we Wrocławiu - Gazeta Wrocławska

Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto