PRZEPIS NA KREM Z SELERA
KREM Z SELERA - SKŁADNIKI:
1 duży seler,
2 ząbki czosnku,
oliwa,
oregano,
bulion,
kilka cienkich plasterków boczku,
twarożek,
śmietana,
koperek,
cytryna,
sól,
pieprz
KREM Z SELERA - PRZYGOTOWANIE:
Seler obieramy, kroimy w kostkę, układamy na blaszce wraz z obranym czosnkiem, skrapiamy oliwą, obsypujemy oregano i solą, pieczemy w temp. 160 st. C do miękkości. Po upieczeniu wkładamy go do garnka, zalewamy gorącym bulionem, blendujemy i przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na patelni podsmażamy plastry boczku aż będą chrupiące i rumiane. W miseczce mieszamy twarożek, śmietanę, posiekany koperek i sok z cytryny. Zupę podajemy w miseczkach udekorowaną koperkowym twarożkiem i boczkiem.
A Wy jak przygotowujecie krem z selera? Macie jakieś swoje ulubione, selerowe dania? A może znacie recepturę na inny zdrowy i smaczny posiłek? Czekamy na Wasze przepisy. Wyślijcie do nad maila: [email protected]
Domowe keto batony bez cukru
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?