MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Czosnek i cebula to warzywa, które zdecydowanie powinny...
fot. monicore/Pixabay

Jakie warzywa jeść jesienią i zimą? Nie wszystkie są w tym czasie tak samo zdrowe. Nie zapominaj o mrożonkach i kiszonkach

Cebula i czosnek nie tylko na odporność

Czosnek i cebula to warzywa, które zdecydowanie powinny pojawić się w naszym jesienno-zimowym menu. To naturalne antybiotyki, po które warto sięgać nie tylko podczas choroby, ale po to, aby się przed nią uchronić. Czosnek dzięki zawartości aromatycznych związków siarki działa przeciwdrobnoustrojowo, jednocześnie wspomaga mikroflorę jelitową podnosząc naszą odporność. Wpływa także pozytywnie na układ krążenia. Z kolei cebula polecana jest jako pomoc przy obniżonej odporności, rozrzedzaniu wydzieliny zalegającej w oskrzelach oraz obniżaniu złego cholesterolu.

Zobacz również

Piękna reklama koszykówki w wykonaniu Trefla Sopot. Hala szalała z radości

Piękna reklama koszykówki w wykonaniu Trefla Sopot. Hala szalała z radości

Niedźwiadki Przemyśl nie zagrają w 1 lidze! Chemart wycofał się ze wspierania klubu

Niedźwiadki Przemyśl nie zagrają w 1 lidze! Chemart wycofał się ze wspierania klubu

Polecamy

Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

HIT DNIA
Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

Porozumienie w sprawie przejazdu do ROD we Wrocławiu: Utrzymanie dostępu zapewnione

Porozumienie w sprawie przejazdu do ROD we Wrocławiu: Utrzymanie dostępu zapewnione

Plebiscyt MISTRZOWIE MOTORYZACJI. Znamy najlepszych w województwie dolnośląskim

Plebiscyt MISTRZOWIE MOTORYZACJI. Znamy najlepszych w województwie dolnośląskim