Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Goście Złotego Psa nawarzyli piwa (ZDJĘCIA)

Dominik Wojtas
Złoty Pies - to wrocławianie warzyli piwo
Złoty Pies - to wrocławianie warzyli piwo Dominik Wojtas
15 listopada oficjalnie otwarty został browar restauracyjny Złoty Pies. Od godziny 15 jego goście przygotowywali świąteczny trunek. Będzie to mocne, ciemne i rozgrzewające piwo na zimowe wieczory. Wrzucono około 300 kg słodu do tysiąclitrowej kadzi. Autorem receptury jest główny piwowar lokalu, Łukasz Szwed.

Po godzinie 20 goście, do warzonego na pierwszym piętrze lokalu piwa, wrzucali chmiel. Po kolejnych kilku godzinach trunek popłynął rurami do miejsca, oddalonego o kilka kamienic. Tam przez około sześć tygodni będzie fermentował. Po tym czasie powróci 300-metrowym odcinkiem rur do beczek, z których przed Bożym Narodzeniem będzie podawany gościom.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto