MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bakłażan to zdrowe i smaczne warzywo, które nie wymaga...
fot. feherandras/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Bakłażan

Bakłażan to zdrowe i smaczne warzywo, które nie wymaga specjalnego przygotowania (jak np. solenie i odciskanie gorzkiego soku), jeśli okazy są młode. Wystarczy wybierać młodsze sztuki, by można było wrzucać je nawet wprost na ruszt. Nakłuty widelcem bakłażan piecze się 15-20 min, rozkrojony wzdłuż na pół – zwykle 7-8 min, a pokrojony w plastry o grubości ok. 2,5 cm – 2-3 minuty. Jeżeli natomiast chcemy zjeść młodego bakłażana wraz ze skórką, dobrze jest upiec go w folii.

Zobacz również

Święto muzyki chóralnej Gospel w Gdańsku - „BOTO open air - Grace Gospel Choir”.

Święto muzyki chóralnej Gospel w Gdańsku - „BOTO open air - Grace Gospel Choir”.

Czerwona flaga na plaży miejskiej w Szczecinku

Czerwona flaga na plaży miejskiej w Szczecinku

Polecamy

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Fala upałów nad Wrocławiem: IMGW ostrzega mieszkańców i turystów

Fala upałów nad Wrocławiem: IMGW ostrzega mieszkańców i turystów

Czy znasz ten cenny owoc? To nie aronia, ani borówka. Poznaj świdośliwę

HIT DNIA
Czy znasz ten cenny owoc? To nie aronia, ani borówka. Poznaj świdośliwę