3 z 10
Poprzednie
Następne
Oto najlepsza dieta na koronawirusa i odporność. Przeczytaj szczegóły
2. Kiszonki Bakterie fermentacji mlekowej występujące w kiszonej kapuście i ogórkach (Lactobacillus plantarum, Pediococcus cerevisiae i Leuconostoc mesenteroides)pomagają w regulacji flory bakteryjnej jelit. Wpływają na szczelność ściany nabłonka jelitowego, hamują rozwój patogenów, natomiast stymulują wzrost korzystnej mikroflory jelitowej. Zobacz kolejne zdjęcie. Przesuń palcem w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE Produkty poddane kiszeniu:
- posiadają wiele wartości odżywczych
- ich kwaśny odczyn sprzyja stabilności witaminy C
- wspomagają funkcjonowanie układu odpornościowego
- działają bakteriobójczo i antywirusowo
- są dobrym źródłem przeciwutleniaczy, wspomagających organizm w walce z wolnymi rodnikami.