Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bazą jest twaróg robiony własnoręcznie na niepasteryzowanym...
fot. Materiały prasowe

Najlepszy sernik we Wrocławiu? Gotowany z musem malinowo-borówkowym! Za nami słodki finał konkursu "Ale sernik!"

Kaiju Cheesecake

Bazą jest twaróg robiony własnoręcznie na niepasteryzowanym mleku aromatyzowanym japońską "pleśnią" Koji (aspergillus oryzae). Po 24 godzinach od rozpoczęcia fermentacji trzeba go zmielić trzykrotnie.

Następnie twaróg ubijamy na gładko, dodajemy jajka, śmietankę z białą czekoladą i serem roquefort, mąką i cukrem. Przygotowujemy spód z krakersów zblendowanych z masłem, wylewany na niego masę sernikową i pieczemy w piekarniku w temperaturze na 170 st. C przez 60 minut.

Upieczony sernik należy oblać polewą z karmelu "solonego" fermentowaną pasta Miso na bazie słodkiego chleba na zakwasie - Shokupan. Toping - liofilizowana malina.

Autor:
Tomasz (Sushi Corner)

Zobacz również

„Bardzo hojna oferta” czasowego zawieszenia broni. Czy Hamas skorzysta?

„Bardzo hojna oferta” czasowego zawieszenia broni. Czy Hamas skorzysta?

Strażacy interweniowali w szpitalu. Co się stało?

Strażacy interweniowali w szpitalu. Co się stało?

Polecamy

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Spektakularna atrakcja francuskiej wyspy. Tylko dla odważnych!

Spektakularna atrakcja francuskiej wyspy. Tylko dla odważnych!

Turysta zarobił na lotnisku 3500 zł, jeszcze mu podziękowali. Też tak możesz!

Turysta zarobił na lotnisku 3500 zł, jeszcze mu podziękowali. Też tak możesz!