MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni....
fot. Mariusz Kapala/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Jak zbierać grzyby? Zobacz, które gatunki łatwo pomylić. Niektóre są łudząco podobne do kurek i borowików

Czubajka kania

Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni. Najczęściej przygotowuje się kotlety z kani przypominające z schabowe. Kania może być pomylona z muchomorem plamistym i trującymi czubajeczkami. Dla pewności powinno zbierać się rozwinięte grzyby o pełnych kapeluszach i grubych trzonkach.

Zobacz również

Do skansenu na toruńskim Dworcu Głównym trafiła ponad stuletnia budka dróżnika

Do skansenu na toruńskim Dworcu Głównym trafiła ponad stuletnia budka dróżnika

Łódzki Festiwal Mleka w Wieluniu. Na scenie Power Play, Sarsa i Anna Wyszkoni

Łódzki Festiwal Mleka w Wieluniu. Na scenie Power Play, Sarsa i Anna Wyszkoni

Polecamy

Szybkie ciasto cytrynowe z borówkami. Wilgotne i rozpływające się w ustach

HIT DNIA
Szybkie ciasto cytrynowe z borówkami. Wilgotne i rozpływające się w ustach

Nowoczesna rewolucja na ulicach Wrocławia: Testy autobusów wodorowo-elektrycznych

Nowoczesna rewolucja na ulicach Wrocławia: Testy autobusów wodorowo-elektrycznych

Śmiertelny wypadek na S8 pod Oleśnicą. Co wiemy do tej pory?

Śmiertelny wypadek na S8 pod Oleśnicą. Co wiemy do tej pory?