MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni....
fot. Mariusz Kapala/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Jak zbierać grzyby? Zobacz, które gatunki łatwo pomylić. Niektóre są łudząco podobne do kurek i borowików

Czubajka kania

Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni. Najczęściej przygotowuje się kotlety z kani przypominające z schabowe. Kania może być pomylona z muchomorem plamistym i trującymi czubajeczkami. Dla pewności powinno zbierać się rozwinięte grzyby o pełnych kapeluszach i grubych trzonkach.

Zobacz również

Dwa tysiące porcji narkotyków policjanci znaleźli w bucie na tylnym siedzeniu seata

NOWE
Dwa tysiące porcji narkotyków policjanci znaleźli w bucie na tylnym siedzeniu seata

Kierowca bmw pędził 145 km/h w Strzałkowie. 38-latkowi zatrzymano prawo jazdy

NOWE
Kierowca bmw pędził 145 km/h w Strzałkowie. 38-latkowi zatrzymano prawo jazdy

Polecamy

Bąbelkowe szaleństwo w Dmuchanym Parku Kangura - Piana party dla dzieci!

Bąbelkowe szaleństwo w Dmuchanym Parku Kangura - Piana party dla dzieci!

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów