6 z 10
Poprzednie
Następne
Domowe syropy na przeziębienie i grypę. Polecamy receptury na naturalne środki, które wzmacniają odporność. Wypróbuj te przepisy!
Syrop z cebuli z cytryną i imbirem
Przygotowanie: pokrój w plastry 2-3 cebule, duży obrany kawałek korzenia imbiru i 1 cytrynę ekologiczną (bez konserwantów na skórce), po czym układaj warstwami w słoiku, przesypując cukrem lub przekładając rzadkim miodem i dociskając każdą warstwę do dna. Odstaw na 2-3 godziny, a najlepiej na co najmniej 12 godzin. Od czasu do czasu potrząsaj zawartością słoika. Zużyj w ciągu kilku dni. Pij od łyżeczki do łyżki od 2-3 razy to 3-4 razy dziennie. U dzieci stosuj od 2. roku życia w odpowiednio małych ilościach.