Dieta dr Dąbrowskiej w praktyce – menu na 7 dni
Dzień 4.
Śniadanie: ▪ barszcz z kiszonych buraków z czosnkiem i koperkiem na ciepło, ▪ sok z marchwi, jabłek i mięty, ▪ sałatka z selera naciowego ugotowanego al dente, pomidorów i papryki z koperkiem, ▪ surówka z marchwi i jabłka z cytryną, ▪ sałatka z podgotowanej białej kapusty, gotowanej marchwi, pietruszki i selera, z natką pietruszki i majerankiem na ciepło, ▪ herbatka owocowa, ▪ jabłko pieczone. Obiad: ▪ sok z jabłek i kiwi, ▪ zupa jarzynowa z pomidorami, ▪ mus z gotowanej kalarepki, jabłka i truskawek na ciepło, ▪ sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku, ▪ sałatka z kapusty pekińskiej, gotowanej marchwi, jabłek, papryki i świeżego ogórka, ▪ mus z gotowanych jabłek. Kolacja: ▪ napój z pomarańczy, ▪ bigos jarski, ▪ kapusta z pomidorami i cebulą na ciepło, ▪ surówka z selera, jabłka, kiwi i pomarańczy, ▪ sałatka z kiszonych ogórków, cebuli i gotowanych suszonych śliwek, ▪ surówka z jabłka z cytryną, ▪ napój z mięty.