Od 1997 roku pierwsze piętro Baru VEGA – najstarszej restauracji wegetariańskiej w Polsce - stanowiło lokal z oddzielnym menu, pozbawionym składników pochodzenia zwierzęcego. W ten sposób było niejako prekursorem coraz bardziej popularnej we Wrocławiu kuchni wegańskiej.
Bar Vega Wrocław. Po remoncie całego lokalu sala na piętrze przechodzi całkowitą metamorfozę. Przemianie uległ wystrój, który przypadnie do gustu młodym bywalcom wrocławskich lokali, artystom oraz miłośnikom designu. Wśród wykonawców wnętrza znaleźli się wrocławscy artyści – duet Michał Wasiak & Maciej Kus (Lucky Boy Design), Rafał Pyster (SomeThings), Sabina Sokół, Michał Węgrzyn (Otox).
Bar Vega Wrocław. Pod względem kulinarnym menu piętra będzie uzupełniać kuchnię na parterze, serwującą wersje roślinne tradycyjnych dań obiadowych dla osób ceniących sobie pożywny i zdrowy, lecz szybki posiłek. Kuchnia na pierwszym piętrze bliższa będzie idei slow food: świeża - wręcz surowa (raw food), opierająca się na sezonowych składnikach, pełna warzyw, kasz i aromatycznych przypraw i ziół. Lokal spełnia potrzeby zarówno osób chcących spożyć zdrowy i smaczny posiłek, jak i szukających miejsca na spotkania towarzyskie lub organizacji wydarzeń.
Wstęp na degustację nowego menu to 30 zł. Na zaproszenie i z legitymacjami prasowymi wstęp jest darmowy. W tygodniu piętro będzie otwarte od najbliższego czwartku (12.06) od godz. 12:00.
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?