Anna Barton poleca: sernik na zimno, drożdżowe ze śliwkami, szarlotka z cynamonem (PRZEPISY)
Sernik na zimnoSkładniki: - 85 dag serka homogenizowanego waniliowego - 6 łyżek cukru pudru - 1 łyżka cukru waniliowego - 3 łyżki czubate żelatyny - 2 galaretki malinowe - 60 dag malin Sposób przygotowania Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm, dno wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować masłem, boki również posmarować masłem. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wrzącej wody tak, aby dało się wymieszać (na 3 łyżki żelatyny ok. pół szklanki wody), dokładnie wymieszać i lekko przestudzić. Serek waniliowy wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie powoli wlewać przestudzoną żelatynę, cały czas mieszając mikserem na małych obrotach. Masę serową przełożyć do tortownicy (ok. 2/3 części), poukładać połowę malin i wyłożyć pozostały ser. Wstawić do lodówki. Galaretki malinowe rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody, wymieszać, przestudzić. Ser wyjąć z lodówki. Na wierzchu poukładać pozostałe maliny i zalać tężejącą galaretką. Ponownie sernik wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego.