Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
DARIUSZ KMIECIK

28 listopada 1980 - 23 października

Polski...

Wspominamy. Oni odeszli w minionym roku

WSPOMINAMY

DARIUSZ KMIECIK 28 listopada 1980 - 23 października Polski dziennikarz telewizyjny, reporter Faktów TVN. BRYGIDA FROSZTĘGA - KMIECIK 1981 - 23 października 2014 Polska reżyserka filmowa, scenarzystka i dziennikarka. Małżeństwo dziennikarzy zginęło w wyniku zawalenia się katowickiej kamienicy po wybuchu gazu. Wraz z nimi pod gruzami znalazł się 2-letni syn REMIGIUSZ. Dariusz Kmiecik pracę jako dziennikarz rozpoczął w TVP Katowice w 2001 roku. Relacjonował m.in. katastrofę hali MTK oraz pielgrzymkę Benedykta XVI do Bawarii. W listopadzie 2006 roku trafił do redakcji Faktów TVN, gdzie był odpowiedzialny za relacje ze Śląska. Relacjonował m.in. ostatnią tragedię w kopalni "Mysłowice - Wesoła". W 2013 jego reportaż o Arturze Hajzerze został nagrodzony na 11. Krakowskim Festiwalu Filmów Górskich Brygida Frosztęga-Kmiecik pracowała w TVP Katowice. Jej reportaże były wielokrotnie nagradzane. W 2007 otrzymała nagrodę MediaTory za materiał "Uporczywa terapia", za reportaż o Jolancie Czernickiej-Siwieckiej Iskierka otrzymała I nagrodę w kategorii telewizyjnej na Konkursie "Tak! Pomagam". Ukończyła także szkołę filmową Wajdy. W 2013 nakręciła pełnometrażowy film dokumentalny "Inny film" o niepełnosprawnych. Zdobył on szereg nagród na festiwalach krajowych.

Zobacz również

Tragiczny wypadek na drodze W 650

Tragiczny wypadek na drodze W 650

Elbląg: Zatrzymany za posiadanie narkotyków

Elbląg: Zatrzymany za posiadanie narkotyków

Polecamy

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Wielogodzinne erekcje i utrata wzroku. 5 powodów sprawi, że nie sięgniesz po Viagrę

Wielogodzinne erekcje i utrata wzroku. 5 powodów sprawi, że nie sięgniesz po Viagrę

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów