2 z 16
Poprzednie
Następne
Wielkanocne potrawy: babka, pasztet, sałatki, mazurek [SPRAWDZONE PRZEPISY]
Sałatka z jajek
Składniki: 6 ugotowanych jajek pół puszki kukurydzy pół słoika konserwowanego selera 4 plastry ananasa z puszki 30 dkg kiełbasy 1 mały majonez pół małego kubka jogurtu naturalnego 1 mały por sól, maggi do smaku Przygotowanie: Ananas i kiełbasę pokroić w kostkę, jajka podzielić na pół, drobno posiekać por (do dekoracji). Majonez połączyć z jogurtem, dodać trochę soli, maggi i wymieszać. W salaterce układamy warstwami: kukurydzę, osączony seler, pokrojoną kiełbasę i ananas. Na górę układamy jajka i wszystko zalewamy wymieszanym majonezem. Całość posypujemy porem. Zobacz więcej przepisów na kolejnych slajdach --->