MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne,...
fot. gbh007/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Mięso z piersi kurczaka

Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne, dlatego często stanowi podstawę dań obiadowych. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu, ponieważ jego konsystencja jest wtedy bardzo delikatna.

Podczas ponownego podgrzewania dochodzi do zmiany struktury w białkach mięsa, która staje się bardziej zbita i twarda. W przypadku mięsa piersi z kurczaka, które zostało uprzednio dobrze przygotowane ryzyko zagrożenia zatruciem jest niewielkie.

Jednak podgrzewanie kurczaka w wysokiej temperaturze sprawia, że staje się on trudniejszy do strawienia i może wywoływać niestrawność, wzdęcia oraz silne bóle brzucha.

Zobacz również

Wypadek między Sępólnem Krajeńskim a Tucholą. Motorowerzysta w szpitalu

Wypadek między Sępólnem Krajeńskim a Tucholą. Motorowerzysta w szpitalu

Kolejne zniszczenia na Bulwarze. Bus zrobił dziurę w dachu pawilonu! [zdjęcia]

Z OSTATNIEJ CHWILI
Kolejne zniszczenia na Bulwarze. Bus zrobił dziurę w dachu pawilonu! [zdjęcia]

Polecamy

Wodór już nie wycieknie. Przełomowy wynalazek polskiej firmy technologicznej

Wodór już nie wycieknie. Przełomowy wynalazek polskiej firmy technologicznej

Światowy Dzień Hamburgera. Wraca moda na fast foody!

Światowy Dzień Hamburgera. Wraca moda na fast foody!

Kruche sezamki do kawy. Rozkoszuj się przysmakiem smakującym jak dawniej

Kruche sezamki do kawy. Rozkoszuj się przysmakiem smakującym jak dawniej