Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tradycja jego wypiekania sięga jeszcze czasów...
fot. Pixabay/congerdesign

Tradycyjne smaki Dolnego Śląska. Poznaj ten piękny region od kuchni

Wrocławskie ciasto z kruszonką

Tradycja jego wypiekania sięga jeszcze czasów przedwojennych.
W okresie letnim nadzienie ciasta wzbogacano jabłkami, truskawkami czy rabarbarem. Z kolei zimą dodawano mak, albo biały ser.
Ciasto ma charakterystyczną cynamonową posypkę.

Zobacz, co jeszcze zjesz na Dolnym Śląsku. Poruszaj się za pomocą STRZAŁEK lub GESTÓW w smartfonie.

Zobacz również

Kampania wyborcza do Parlamentu Europejskiego w naszym okręgu już ruszyła

Kampania wyborcza do Parlamentu Europejskiego w naszym okręgu już ruszyła

Groźny wypadek na krajowej "79". Dachowało auto, ranna jedna osoba

Groźny wypadek na krajowej "79". Dachowało auto, ranna jedna osoba

Polecamy

Przegląd kwietnia we Wrocławiu

Przegląd kwietnia we Wrocławiu

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi