Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Lubliniecka prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie tragedii w Herbach

Lubliniecka prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie tragedii w Herbach

Trenerka mistrzyń Polski w koszykówce do lat 17: "Przydał się nam kubeł zimnej wody"

Trenerka mistrzyń Polski w koszykówce do lat 17: "Przydał się nam kubeł zimnej wody"

Polecamy

Przecieki na maturę z polskiego. W sieci ukazały się arkusze

Przecieki na maturę z polskiego. W sieci ukazały się arkusze

Śmiertelny wypadek w Chwaliszowie. Mężczyzna został przygnieciony jeepem

Śmiertelny wypadek w Chwaliszowie. Mężczyzna został przygnieciony jeepem

W szkołach rozpoczęły się zajęcia w ramach programu „Edukacja z wojskiem”

W szkołach rozpoczęły się zajęcia w ramach programu „Edukacja z wojskiem”