Hot dog - PRZEPISY. Dziś Dzień Hot Doga. Sprawdź przepisy
Hot dog. Przepis
Składniki: 1 cebula 1 ogórek kwaszony dymka (biała część) sól pieprz oliwa ocet winny Sos aioli: 1 łyżka majonezu pół ząbka czosnku łyżeczka soku z cytryny musztarda keczup bułka do hot doga frankfurterka lub debrecynerka Sposób przygotowania: Prażyć cebulkę. Cebulę pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju 1 minutę. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Przygotować sałatkę z ogórka: ogórek pokroić w półplasterki, dymkę w kostkę, doprawić solą i pieprzem, mieszamy z octem winnym i oliwą z oliwek. Sos aioli: zmiksować wszystkie składniki na jednolitą masę. Bułkę podgrzać i nadkroić głęboko wzdłuż. Posmarować ją sosem aioli, nałożyć sałatkę z ogórka, polać keczupem. Teraz położyć gorącą kiełbaskę, na nią musztardę. Na końcu posypać prażoną cebulką.