Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zupa rybna, zagęszczana żurkiem

[email protected]
Składniki: kręgosłupy ryb pozostałe po filetowaniu karpia (bez płetw, skrzeli i oczu), włoszczyzna, żurek, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, ziemniaki.

Składniki:
kręgosłupy ryb pozostałe po filetowaniu karpia (bez płetw, skrzeli i oczu), włoszczyzna, żurek, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, ziemniaki.

Przygotowanie:
Włoszczyznę i oczyszczone surowe kręgosłupy ryby zalać zimną wodą, gotować do godziny. Po ugotowaniu wybrać warzywa i dokładnie odcedzić ości z wywaru. Wrzucić pokrojone w kostki ziemniaki. Pod koniec gotowania zagęścić zupę żurkiem i doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Na sam koniec dodać pokrojone w plastry lub w kostkę warzywa, ugotowane w wywarze.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto