Składniki:
kręgosłupy ryb pozostałe po filetowaniu karpia (bez płetw, skrzeli i oczu), włoszczyzna, żurek, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, ziemniaki.
Przygotowanie:
Włoszczyznę i oczyszczone surowe kręgosłupy ryby zalać zimną wodą, gotować do godziny. Po ugotowaniu wybrać warzywa i dokładnie odcedzić ości z wywaru. Wrzucić pokrojone w kostki ziemniaki. Pod koniec gotowania zagęścić zupę żurkiem i doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Na sam koniec dodać pokrojone w plastry lub w kostkę warzywa, ugotowane w wywarze.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?